Türkiye'nin en iyi haber sitesi
FUNDA KARAYEL

‘Bordo berelilerin yaşadıklarını bir nebze olsa da anladık’

SİNEANKET
CENK ERTAN


'Bordo Bereliler Suriye' filminde 'Mehmet Yüzbaşı'yı canlandıran Cenk Ertan ile filmi konuştuk...
Senaryoyu okuduğunuzda rolle ilgili ne düşündünüz?
Senaryoyu ilk okuduğumda hikayeden çok etkilendim. 'Mehmet' karakterine bayıldım.
Bana böyle bir rol teklif edilmesinden dolayı gurur duydum. Hep orduya, TSK'ya ve bordo berelilere karşı merakım vardır.
Hikaye çok akıcı, baştan sona heyecan dolu. Senaryoyu bir solukta okudum; "Bu filmde olmak istiyorum" dedim.

Çekimlerde sizi zorlayan sahneler oldu mu?
Üç haftadır operasyondayız. Film için dövüş dersleri aldım, almaya da devam ediyorum. Çok zor şartlarda çalışıyoruz.
Vatanımızı koruyan arkadaşlarımızın neler çektiklerini, ne zor görevlerde olduklarını bir nezbe de olsa anlıyoruz. Tabii onların yaptığı operasyonla bizimkisi aynı olamaz, bu bir film çekimi. Patlayan bombaların, silahların sahte olduğunu bilmenin rahatlığıyla oynuyoruz rolümüzü. Çekimlerimiz zor geçiyor ama bu zor şartlarda vatanımızı koruyan askerimizin, polisimizin, bordo berelilerimizin işi çok daha zor. Biz de elimizden geldiğince gerçekçi olmaya çalışıyoruz.

Karamsar bir film. Sizin psikolojik durumunuz ne durumda?
Psikolojimde sorun yok. Daha çok bedensel bir yorgunluk var. Çekimler çok zor ve yorucu geçti. Hava da çok soğuktu.
Bunları gerçekten yaşayan arkadaşların neler hissettiklerini anlayabildik. Onlar kadar olmasa da, hava koşulları ve soğuk bizi de etkiledi. Zihnen fit durumdayım, bedensel yorgunluklar zaten geçer. Güzel bir proje ve güzel bir film olacak. Bütün ekip canla başla yüreğini ortaya koyarak çalıştı.

Çatışma sahnelerinin kamera arkası merak edilir. Neler yaşandı?
Çatışma sahnelerimiz sorunsuz geçti. Gerçek silah kullanmadığımız için bir problem yaşamadık. Hepimiz erkek olarak bu tür sahneleri ve bu tür oyunları severiz zaten, çekerken de eğlendik. Bombalar patlarken ekibin güvenliği en üst seviyede alındı.

İzleyiciyi nasıl bir film bekliyor?
İzleyiciyi baştan sona aksiyon dolu bir film bekliyor. Arada bordo berelilerin aile yaşamları, dostluk ve aşk ilişkileri de var.

Bugüne kadar izlediğiniz en iyi çatışma sahnesi hangi filmdeydi?
Savaş filmlerinden en çok 'Kara Şahin Düştü'yü severim. İkinci sırada 'İnce Kırmızı Hat', üçüncü sırada 'Full Metal Jacket' var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA